Contract Lifecycle Management

Contracts Lifecycle Management

Veel bedrijven beschikken over een contract management systeem. Hierin worden de contracten zelf opgeslagen, gecombineerd met de nodige informatie over de contracten: wat is de looptijd, wanneer mag er worden geïndexeerd en wat is verder nog van belang. Deze systemen geven een notificatie op het moment dat er iets met het contract moet gebeuren (bijvoorbeeld een verlenging).

Het succes van deze systemen valt of staat met de persoon die de data invoert. Wordt dat netjes en accuraat bijgehouden, dan werkt zo’n systeem perfect. Echter, in de praktijk blijkt dat hier nogal eens iets fout gaat: bepaalde informatie wordt niet, niet tijdig, of niet correct ingevuld, met als gevolg dat het systeem zijn nut niet kan bewijzen.

Legal Wing ontwikkelt een Contract Lifecycle Mangement tool, dat niet op basis van de handmatig ingevoerde data aangeeft wat er met een contract moet gebeuren, maar op basis van de daadwerkelijke informatie, direct uit een contract. Op deze wijze weet de gebruiker altijd zeker dat hij beschikt over de juiste informatie.