Krijg jij het ook Spaans benauwd als je geen inzicht hebt?

We kennen het allemaal wel: je hebt iets niet helemaal onder controle en dat voelt unheimisch. Toch doe je er niks aan. Geen tijd, geen prioriteit of misschien zelfs wel gewoon geen zin. Als het om contracten gaat, kun je natuurlijk ook gewoon technologie inzetten. In deze blog legt Marije van Akkerveeken, CEO van Legal Wing, hoe je met de inzet van legal tech weer rust in je leven kan brengen.

Slapeloze nachten

Laatst sprak ik een vriendin. Een slimme vrouw, eigen zaak, heeft haar boeltje goed op orde. Toch had ze al een tijdje last van slapeloze nachten, vertelde ze. Ze heeft met zo’n honderd freelancers samenwerkingsverbanden en die samenwerkingen zijn contractueel vastgelegd. Maar die contracten zijn al sinds 2017 niet meer herzien en daar staan wel wat onhandige dingen in. Maar inzicht in wat er nou precies niet zo handig is, dat had ze niet. Waarom ze dat klusje dan niet even klaart?

Oogkleppen

‘Ik weet dat ik er iets mee moet, maar ik hou bewust oogkleppen op want als ik aan die klus begin, ben ik zo een paar weken bezig. Daar heb ik gewoon geen tijd voor, dus stel ik het maar zo lang mogelijk uit’, was haar redenatie. Ik begrijp dat ergens wel. Ondanks dat je aan je water voelt dat er geen bloed uitstroomt, dat je bedrijf er niet onder zal leiden, zorgt het toch voor een voortdurende onrust. De kans dat zo’n freelancer opstaat, is nihil, maar het is toch beter om de boel op te lossen en niet steeds maar weer vooruit te schuiven.

In je kracht staan

Gelukkig kon ik haar helpen. Door onze slimme software in te zetten maak je risico’s en kansen inzichtelijk zonder dat je daar weken mee zoet bent. Binnen 24 uur weet je waar de risico’s zitten en waar je mee aan de slag moet. Dat scheelt een hoop zorgen en spontane vlekken in je nek. Slapeloze nachten? Daar doet ze niet meer aan.

Nieuwsgierig?

Wil je ook weer dat gevoel van rust en controle ervaren? Laat je dan door onze blogs inspireren. Dat kan door ons op LinkedIn te volgen of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Wil je nu al met slimme software risico’s en kansen inzichtelijk maken én weer strategisch adviseur worden? De mogelijkheden zijn er. Je hoeft ze alleen maar te benutten. Meer weten? Neem dan contact op.