Legal als inspiratiebron voor het management

Je verdient het om gelukkig te zijn in je werk. Ook als jurist. Toch ben je voor je het door hebt dat te kleine keepertje in dat veel te grote doel, weet Marije van Akkerveeken, CEO van Legal Wing, uit eigen ervaring. Ga op die zeepkist staan, zorg dat die innovatie er komt en dat je weer kunt doen waar je goed in bent. Waar je blij van wordt.

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers geeft hun werkgeluk een acht of hoger, blijkt uit onderzoek. Zo’n 29 procent vindt zijn of haar werkgeluk een zeven waard en twintig procent geeft het een zes of lager. Twee factoren die het werkgeluk positief beïnvloeden, zijn de uitdaging die we ervaren in ons werk en het gevoel dat we betekenisvol werk doen. Ik kan je uit ervaring vertellen: multomappen doorspitten draagt niet per se enorm bij aan je werkgeluk. Ook ik wilde iets toevoegen als jurist, ik heb niet gestudeerd om manusje-van-alles te worden. Ik wilde helemaal niet dat kleine keepertje in dat veel te grote doel zijn.

Door de inzet van legal tech krijg je weer de tijd om te doen waar je hart ligt: op strategisch-juridisch niveau adviseren. Dus spring op die zeepkist en zorg dat die innovatie er komt. Geen budget is geen excuus. Legal is immers de secretaris van het management, dus zorg zelf dat het budget er komt. Vitaliteit is van levensbelang, dat schreef ik al in mijn eerdere blog. We rennen door het Vondelpark, we eten gezond, we yogaën wat af, maar op de werkvloer gunnen we onszelf niets. Legal tech pakt je werk niet af, je functie wordt niet overgenomen door software, het verrijkt de mensen en zorgt dat je nog meer kunt shinen dan je al deed. Meer output met minder input, risico’s en kansen worden heel eenvoudig inzichtelijk: zo word je weer strategisch adviseur van het management. Dag klein keepertje, hallo inspiratiebron van het management!

Nieuwsgierig?

Wil je net als ik ook weer dat gevoel van vrijheid en rust ervaren? Doen waar je hart ligt, zelf je tijd indelen en genieten van het feit dat je iets toevoegt aan deze wereld? Laat je dan door onze blogs inspireren. Dat kan door ons op LinkedIn te volgen of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Wil je nu al met slimme software risico’s en kansen inzichtelijk maken én weer strategisch adviseur worden? De mogelijkheden zijn er. Je hoeft ze alleen maar te benutten. Meer weten? Neem dan contact op.