Legal Counsel is de nieuwe Business Partner

Als Legal Counsel ben je de vraagbaak, de vertrouwenspersoon én het juridische geweten van je organisatie. We zien dat veel counsels in de praktijk veel te weinig toekomen aan hun kerntaken. Terwijl ze wél veel te bieden hebben aan hun bedrijf. Dat kan anders. Dat moet anders. Hoe je dat bereikt? Door de inzet van Legal Software. Want daarmee genereer je als Legal Counsel significant meer output in serieus minder uren. Pak het slim aan en wordt een volwaardige businesspartner die uitleg en strategisch advies aan de collega’s en het MT geeft.

Meer dan legal

Het juridische werkveld staat aan de vooravond van een enorme innovatieslag. Vanuit onze kant zien we dat Legal Counsels zich, door slim gebruik van software, gemakkelijker en beter profileren binnen hun organisatie. Juridisch in control zijn is de basis. Maar het gaat verder: legal software brengt kansen. Kansen om geen kostbare tijd meer te verliezen in ad hoc werk, want dat laat je door software doen. Jij besteed je tijd vooral aan het geven van strategische input op processen en projecten. In duidelijke taal. Vanuit een heldere visie. Opgelet Legal Counsels van nu, zó doe je dat dus.

Sofware werkt voor jou. Niet andersom

Als je via Google naar Legal Tech-oplossingen zoekt dan zakt de moed je in de schoenen. Althans, dat zou je denken. Maar niet bij jou. Jij weet waar de bottlenecks zitten. Het repeterende werk, dat bovendien vaak ad hoc op je af komt, laat je gewoon door software uitwerken. Onthoud dus dat er tools zijn die jouw problemen oplossen en daarmee dús kansen bieden. Dat lijkt allemaal moeilijker dan het in werkelijkheid is.

Aan de slag

Contractanalyse-software, gebaseerd op AI en machine learning laten enerzijds zien dat risico’s razendsnel inzichtelijk zijn, en anderzijds vooral dat de inzet van deze tools nog meer kansen biedt. Over welke clausules wordt er bijvoorbeeld elke keer weer onderhandeld waarna ze worden aangepast? Precies. Dat dus. Dankzij automatisering van juridische processen krijg je meer tijd en dús ruimte om uit te groeien tot een volwaardige business partner. Daardoor haal je meer voldoening uit je werk. Of je dat wilt? Natúúrlijk wil je dat! Neem contact op.