Méér overzicht op je werk? Slimme software helpt!

Binnen je organisatie heb je vaak met dermate veel contracten te maken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Laat staan wanneer je al die contracten, die inhoudelijk vaak nagenoeg hetzelfde zijn, ook nog met elkaar moet gaan vergelijken. Met slimme legal software, waarmee je contracten razendsnel kunt analyseren, ben je dan veel beter af.

Schep orde in de chaos

Een mens is tot veel in staat, maar er zit een grens aan de hoeveelheid werk die je als medewerker kunt verzetten. Zeker wanneer je als legal counsel binnen je organisatie te maken hebt met grote hoeveelheden contracten, dreig je het overzicht al snel te verliezen. “Dit probleem kun je meestal niet oplossen door meer juridische professionals in te zetten, want die zijn doorgaans simpelweg niet te vinden op de arbeidsmarkt”, zegt Bart-Jan van Dijk, Managing Director van Legal Wing. “Om inzicht en overzicht in je werk te krijgen, kun je veel beter slimme software inzetten. Soms is het niet eens duidelijk welke contracten er überhaupt allemaal in een organisatie circuleren. Legal software helpt daarbij om orde in de spreekwoordelijke chaos te scheppen en brengt ook de risico’s en kansen van bestaande contracten aan het licht.”

Opzegtermijn

Als voorbeeld van een bedrijfsrisico noemt Bart-Jan een huurcontract voor een duur bedrijfspand dat afloopt en dat op tijd moet worden opgezegd: “Normaal gesproken was dat wellicht aan je aandacht ontsnapt, maar legal software maakt je daarop automatisch attent. Vaak bestaan er binnen een organisatie ook allerlei schijnbaar onbeduidende contracten die samen toch een behoorlijke kostenpost vormen. Ook in zo’n geval loont het daarom om de opzegtermijnen van die contracten met slimme software in de gaten te houden.”

Grote gevolgen

Wat het analyseren van contracten volgens Bart-Jan vaak ook zo moeilijk maakt, is dat die inhoudelijk heel veel op elkaar lijken: “Neem nou een uitzendbureau, die werken met arbeidscontracten die nauwelijks van elkaar verschillen. Of een vastgoedbeheerder met verhuurcontracten die inhoudelijk nagenoeg allemaal hetzelfde zijn. Maar in een contract kunnen juist die kleine verschillen grote juridische gevolgen hebben. Als je dat door mensen zou moeten laten uitzoeken, zou je daarmee maandenlang zoet zijn. Maar met legal software is het mogelijk om zo’n contractanalyse razendsnel uit te voeren. Voor dit soort taken is deze software dan ook in feite onmisbaar geworden. Deze technologie verhoogt de kwaliteit van je werk en is accurater. Natuurlijk, mensen blijven nodig om data op creatieve wijze te interpreteren. Maar door mens en techniek te combineren, haal je het beste uit twee werelden.”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Legal software helpt je om meer overzicht op je werk te houden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.