Waarom lopen juristen met hun fiets?

Oké, dat doen ze niet letterlijk.
Maar het scheelt weinig.
Wacht, ik leg het uit.

Hoe herkenbaar is dit voor jou?

De organisatie behoeden voor juridische risico’s: dat is jouw verantwoordelijkheid. Maar vaak ben je te druk met het blussen van brandjes en andere ad-hoc werkzaamheden, dat je niet toekomt aan anticiperen, organiseren of adviseren. Laat staan aan jezelf. Je werkt hard, maar het is niet zichtbaar.

Oké, maar wat heeft dit nou met fietsen te maken?
Daar kom ik nu op.

Mensen en technologie zijn een krachtige combinatie

‘The computer is the bicycle of the mind’, zei Steve Jobs bij de presentatie van de eerste PC. Hij refereerde hiermee aan een artikel uit het blad Scientific American. Hierin werden verschillende diersoorten – en mensen – met elkaar vergeleken op basis van hoeveel energie het ze kost om een bepaalde afstand te overbruggen.

In deze ranglijst scoort de lopende mens niet bijzonder hoog. Sterker nog, vergeleken met andere dieren scoort de man met de benenwagen middelmatig, ergens tussen de gnoe en de geit. De homo sapiens is van zichzelf niet bijzonder efficiënt.

Maar, dit verandert als de mens fietst.
Guess what?
Met de stalen ros gaan we aan kop en laten we het dierenrijk vér achter ons.
Sukkels.

De mens als toolmaker vergroot zijn mogelijkheden

Het is veertig jaar geleden dat Steve Jobs deze speech gaf. Toch is er weinig veranderd aan de manier waarop de meeste juristen hun computers gebruiken. Tekstverwerken, bestanden opslaan, informatie opzoeken.

Nou vooruit, nu hebben we Zoom.
Maar je begrijpt wat ik bedoel.

Juristen hebben wel een fiets, maar ze gebruiken ‘m niet.
Je kunt zoveel meer.

Technologie waarmee je grondig en snel juridische kansen en risico’s in een overzichtelijk dashboard bij elkaar verzamelt. Contracten analyseren en vergelijken, accurater en efficiënter dan een batterij juristen. Hiermee geef je jezelf de rust en de ruimte om op strategisch niveau te opereren, in plaats van operationeel te reageren.

Toch wordt deze innovatie nog maar weinig gebruikt in het bedrijfsleven.
Waarom is dat?
Zeg jij ‘t maar.

Spring op je fiets en geef de savanne het nakijken.

De mogelijkheden zijn er.
Je hoeft ze alleen maar te benutten.