Legal Tech Map Nederland 2021

De nieuwe Legal Tech Map van Nederland, en wat je moet weten om de juiste tools te kiezen.

De Nederlandse markt raakt overspoeld met nieuwe aanbieders van legal technology, de één nog veelbelovender dan de ander. Als Legal Tech Service Provider vinden we het onze taak om onze klanten en relaties inzicht te geven in de actuele aanbieders op de Nederlandse markt.

Welke slimme oplossingen en innovaties heeft Nederland ons te bieden? 
Onze selectie van Legal Tech aanbieders van eigen bodem in 2021:

Legal Tech Landscape Nederland 2021

Wat je moet weten voor je in legal tech investeert:

Wij hoeven niemand meer uit te leggen dat legal tech werkt en zorgt dat processen beter, sneller en (kosten)efficiënter verlopen. Toch blijkt de aanschaf en implementatie van de juiste tools lastiger dan verwacht. Daarom geven we je vier vragen mee om te beantwoorden voordat je een keuze maakt!

Software aanbieders en dienstverleners hebben voor bijna elk probleem een oplossing. Maar dat betekent niet automatisch dat een bepaalde tool de oplossing is voor jóuw probleem. Formuleer daarom voordat je op zoek gaat eerst een doelstelling. Het proces dat je wil verbeteren (en waarom) of welk probleem je met legal tech wil oplossen. En wat je verwacht dat software hiervoor gaat doen. Pas dan zoek je een oplossing die daarop aan sluit. En denk verder dan alleen de toepassingen waarvoor een tool ooit bedacht is.

Niet alle systemen communiceren goed met elkaar. Hoe zonde is het dat na implementatie blijkt dat er geen koppeling gemaakt kan worden met je al bestaande Contract Management Systeem. Bekijk en bespreek daarom met de aanbieder of systemen met elkaar kunnen praten.

Legal Tech draagt als middel bij aan een doel. Vaak is dit doel gericht op tijd- en kostenbesparing. Inventariseer daarom vooraf hoeveel tijd een bepaald proces dagelijks of maandelijks in beslag neemt en welk deel software hiervan kan overnemen. Maar denk daarnaast ook in kansen. Kan je door aanschaf van software ook waarde toevoegen? Door slimme inzichten te genereren die voor een andere afdeling relevant kunnen zijn, door pro-actief te handelen en tijdig legal issues te voorkomen, door ook het werk van collega’s efficiënter te maken? Ook deze winst hoort bij je ROI.

Niet iedereen is even tech-savvy. Het aanleren van nieuwe gewoontes en gebruiken van nieuwe systemen kan daarom een uitdaging zijn. Bedenk daarom wie (op een dagelijkse basis) gebruik gaan maken van de aan te schaffen oplossing, en inventariseer hoe de gebruiker tegenover de verandering staat. Te ingewikkelde systemen werken vaak averechts en maken volledige integratie lastig. Denk dan ook na over Legal Tech Services. Is het nodig dat jij zelf met de tools gaat werken, of zijn de gegenereerde resultaten soms ook voldoende?

Hulp nodig bij het kiezen van de beste oplossing? Of wil je meer informatie over onze dienstverlening? We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken wat bij jou past!

Mis je een slimme oplossing? Of heb je een kritische opmerking? Meld het! Wij leren graag over nieuwe tools en hoe deze effectief ingezet kunnen worden!