Mergers & Acquisitions

Ondersteuning voor, tijdens en na due diligence bij fusies en overnames, financieringen en bedrijfsherstructureringen.

Due diligence moet snel en nauwkeurig uitgevoerd worden. Voor advocaten en juridische afdelingen is het een uitgading om de korte tijdslijnen te halen, de budgetten te beheersen en tegelijkertijd hoge kwaliteit te blijven leveren.  
Met Legal Wing’s M&A services besparen we aanzienlijk op juridische uitgaven, garanderen we hoge kwaliteit en worden strakke deadlines gehaald terwijl jij zelf de touwtjes in handen houdt.

Geavanceerde technologie

Wij maken gebruik van geavanceerde AI-tools die speciaal zijn getraind voor het abstraheren van bepalingen die relevant zijn voor fusies en overnames, met onder andere wijziging van zeggenschap (Change of control) en overdraagbaarheid. Onze due diligence-experts controleren de resultaten op kwaliteit en voeren een genuanceerde analyse uit (first level of review).

Direct inzetbare oplossingen

Met onze ready-to-use software kunnen wij snel met de beoordeling beginnen. Wij stemmen de scope af en passen deze aan naar de specifieke kenmerken van jouw deal. Wij schalen eenvoudig op om zelfs de meest agressieve deal-gedreven tijdlijnen te halen.

Efficiënte inzet van mensen

Krijg inzicht in potentiële risico's en kansen, niet van een top 10 klanten, maar van de gehele contractenportefeuille. Stel de juridisch adviseur in staat de scope van zijn of haar werk en kosten vroegtijdig in kaart te brengen, essentiële aandachtsgebieden en potentiële flags onmiddellijk aan te pakken en zijn of haar werk effectief en met hoge kwaliteit uit te voeren.

Toegewijd aan kwaliteit

Dankzij onze 20 jaar ervaring, in combinatie met een efficiënt proces, helpen wij de ROI te verhogen en de kostenimpact te verlagen voor elke deal. Bespaar aanzienlijk op juridische advieskosten, terwijl je verzekerd bent van advies van hoge kwaliteit. Zonder de grip op de dagelijkse business te verliezen.

Naast due diligence begeleiden wij onze klanten tijdens elke stap van de transactie.

  • Voorbereiden dataroom
  • Verzamelen en structureren van documenten
  • Pro-actieve en on-site ondersteuning bij de target
  • Blacklining van gevoelige informatie
  • Q&A management
  • Geautomatiseerde closing binders
  • Meelezen met transactiedocumentatie

Om meer te weten te komen over onze diensten, kan je hier onze M&A-brochure downloaden.

Onze andere services

Managed contractanalyse, -beoordeling en -vergelijking voor verschillende soorten overeenkomsten en bedrijfstakken. Lees verder.

Onafhankelijk advies en ondersteuning over hoe legal tech-oplossingen jouw  organisatie en haar workflows effectief  ondersteunen. Lees verder.

Krijg grip op jouw juridische projecten en processen met onze Interim Legal Support of een toegewijde Legal Project Manager. Lees verder.

Document review (eDiscovery) en analyse voor fraudeonderzoeken, rechtszaken, en compliance reviews. Lees verder.