Werk niet harder, maar slimmer!

Je gaat elke dag met plezier naar je werk, maar de werkdruk is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Dat kan ook anders. Niet door je team uit te breiden, maar door te kiezen voor een virtuele arbeidskracht. Met hulp van door Artificial Intelligence (AI) gedreven software kun je de werkdruk verminderen én je eigen baan interessanter maken.

Empathisch vermogen

Techniek staat voor snelheid en nauwkeurigheid. Met behulp van software kunnen gegevens juist en consistent worden verwerkt. Wat geenszins wil zeggen dat menselijke arbeid daarmee overbodig wordt. Integendeel, het is juist de combinatie van de objectieve softwaretechnologie en het unieke empathische vermogen van medewerkers waar organisaties de vruchten van plukken. Vertaald naar het juridisch werkveld betekent dat bijvoorbeeld dat Artificial Intelligence gedreven software bepaalde saaie, repeterende werkzaamheden kan overnemen. Naast dat dit veel tijd bespaart, wordt het werk voor jou als legal counsel inhoudelijker uitdagender en interessanter.

Dieper inzicht

Wat betekent dit concreet? Heel eenvoudig: als jij je als juridisch professional niet meer langer bezig hoeft te houden met routinematige taken, zoals bijvoorbeeld het scannen van contracten op potentiële risico’s of het voldoen aan de standaard eisen, verlaagt dat meteen de werkdruk. Nóg belangrijker is dat je daardoor meer ruimte krijgt om je juridische expertise in te zetten voor het bedrijf en kunt uitgroeien tot een volwaardige business partner. In plaats van dat je de hele dag in de weer bent met ‘brandjes blussen’, ga je je veel meer bezighouden met echt wezenlijke zaken. Bovendien verschaft de AI-software je een dieper inzicht in allerlei data en processen; waarmee je ook kansen voor (financiële) groei kunt zien. Met als gevolg dat je rol binnen de organisatie zich steeds meer zal ontwikkelen van een reactief uitvoerend naar een proactief strategisch niveau.

Contractanalyse

Een voorwaarde voor slimmer werken is wel om als organisatie eerst goed in kaart te brengen welke juridische processen zich al dan niet lenen voor automatisering. Met andere woorden: welke processen, die nu nog veel menselijke arbeidsuren kosten, kunnen eventueel worden overgenomen door slimme software? Vooral op het gebied van contractanalyse liggen doorgaans veel kansen om juridische processen met behulp van legal software veel efficiënter in te richten.

Méér weten?

Minder werkdruk en tegelijkertijd een interessantere baan? Legal software maakt het mogelijk! Méér weten? Neem dan contact op.