‘Wij geloven dat we het vak van Legal Counsel vitaler kunnen maken’

Als legal counsel ben je soms net een keeper in een veel te groot doel. Je bent het manusje-van-alles en legal is vaak meer bijzaak dan hoofdzaak. Marije van Akkerveeken, CEO van Legal Wing, weet hoe het voelt. Door goed voor jezelf te zorgen, kom je weer bij dat Zwitserleven-gevoel.

Als legal counsel moet je de organisatie behoeden voor juridische risico’s. Dat is waar je voor bent opgeleid, waar je goed in bent en waar je ’s ochtends voor in de auto – of aan de keukentafel – springt. Ondertussen ben je met van alles en nog wat bezig, behalve dat. Je verwerkt virtuele stapels met e-mails, die de volgende ochtend weer net zo hoog zijn. Jij bent vertrouwenspersoon én de wandelende vraagbaak op juridisch vlak. Je blust het ene na het andere brandje. Als een klein keepertje in een veel te groot doel schieten de ballen je links en rechts voorbij. Het enige wat je kunt doen is reageren op wat zich voordoet. Anticiperen, organiseren of adviseren? Daar is geen tijd voor. Tijd voor jezelf? Geen idee meer hoe dat voelt.

Bij Legal Wing vinden we dat dat anders moet. Vitaliteit is heel belangrijk, nu misschien wel meer dan ooit. Volgens ‘de dikke’ Van Dale betekent vitaliteit ‘energie om te leven’. Het staat voor levensenergie, levenskracht. Om als legal counsel je werk goed te kunnen doen, is het belangrijk zowel mentaal als fysiek sterk te zijn. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom wij bij Legal Wing met het hele team zijn gaan boksen. Toegegeven, dat is sinds de anderhalvemetermaatschappij zijn intrede deed, niet meer mogelijk, maar zodra het weer kan, staan wij te trappelen om aan de slag te gaan. Het is goed tegen stress, het geeft je zelfvertrouwen een boost, je krijgt er energie van en je wordt er fysiek en mentaal sterker van.

Ik weet dat het niet eenvoudig is. Ook ik werd op een goede ochtend wakker en besefte dat bijzaak hoofdzaak was geworden. Dat ik niet kon doen waar mijn hart lag, namelijk mijn kennis en expertise inzetten om de organisatie vooruit te helpen. Nu help ik bedrijfsjuristen excelleren in hun vak. Door de inzet van legal tech krijgen ze weer tijd om op strategisch-juridisch niveau te adviseren. Dat is waar mijn hart ligt, dat is waar mijn collega’s en ik gelukkig van worden. Door slimme software in te zetten worden risico’s en kansen inzichtelijk én wordt de jurist weer strategisch adviseur.

Maar om te excelleren moet je je allereerst lekker in je vel voelen. Wij geloven dus ook dat wij het vak van Legal Counsel vitaler kunnen maken. Door te kijken naar de inhoud, maar nooit de essentie uit het oog te verliezen van het vak. Door te zien wat er geautomatiseerd kan worden, door te bepalen wat er niet door software vervangen kan worden. Zodat je als bedrijfsjurist weer vitaler wordt. Wij kijken naar hoe processen en projecten efficiënter kunnen, jouw functie wordt weer hoofdzaak!

We kijken graag vanuit een breder perspectief naar uitdagingen, vandaar dat wij de komende tijd vitaliteit in onze blogs centraal stellen. Zo laten we specialisten aan het woord over veerkrachtige medewerkers, hogere productiviteit en het belang van werkgeluk. Maar we duiken ook dieper in het effect van mindfulness op de werkvloer en we spreken over menselijke performance en duurzaam presteren.

Nieuwsgierig?

Wil je net als ik ook weer dat gevoel van vrijheid en rust ervaren? Doen waar je hart ligt, zelf je tijd indelen en genieten van het feit dat je iets toevoegt aan deze wereld? Laat je dan door onze blogs inspireren. Dat kan door ons op LinkedIn te volgen of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Wil je nu al met slimme software risico’s en kansen inzichtelijk maken én weer strategisch adviseur worden? De mogelijkheden zijn er. Je hoeft ze alleen maar te benutten. Meer weten? Neem dan contact op.